Obisk japonske federacije športa za vse

Obisk japonske federacije športa za vse

  • 13.11.2017
  • Podpredsednik ŠUS, mag. Patrik Peroša je v okviru svojega obiska na Japonskem obiskal japonsko fundacijo športa za vse, Sasakawa sport foundation.

Sasakawa sport fundation na Japonskem skrbi za promocijo športa za vse, zagotavlja finančno podporo športnim društvom in organizacijam in skrbi za ozaveščanje javnosti o pomenu športa in gibanja. Federacija bo med drugim kot članica TAFISE gostila TAFISA kongres, ki bo leta 2019 v Tokiu.

Podpredsednika ŠUS je na sedežu organizacije sprejel predsednik, g. Kazutoshi Watanabe z ekipo sodelavcev, med katerimi so bili direktor Inštituta za športno politiko, g. Tomohiko Yoshida, vodja oddelka za upravljanje in načrtovanje, g. Masanori Tamazawa in Yukifumi Tanaka, sekretar za mednarodno področje.

Na srečanju so si izmenjali informacije o področju dela organizacij, pogovori pa so tekli tudi v smeri vzpostavitve sodelovanja, predvsem na področju raziskovanja, kjer japonska federacija zelo uspešno vodi številne projekte.

Naj kot zanimivost omenimo, da na Japonskem od leta 1966 dalje praznujejo Dan zdravja in športa, ki je dela prost dan. Državni praznik, ki ga kot spomin odprtja poletnih olimpijskih iger leta 1964 v Tokiu obeležujejo vsak drugi ponedeljek v oktobru, nosi sporočilo spodbujanja ukvarjanja s športom in aktivnega življenjskega sloga.