Predsednik ŠUS gost kitajskega kongresa športa za vse

Predsednik ŠUS gost kitajskega kongresa športa za vse

  • 07.11.2017
  • Predsednik Športne unije Slovenije se je konec oktobra udeležil letnega kitajskega kongresa športa za vse, na katerega je bil povabljen kot predstavnik mesta, ki je bilo vključeno v pilotni projekt TAFISE - Global Active City.

Letni kongres športa za vse, ki poteka pod okriljem Kitajske agencije za šport, je potekal med 28. in 29. oktobrom v mestu Ninghai. Vsakoletno srečanje, na katerem so podane smernice za nadaljnji razvoj in delovanje športa, je za odgovorne predstavnike kitajskih provinc izrednega pomena.

Kot posebni gostje so bili na Kongres vabljeni predstavniki TAFISE, največje svetovne organizacije na področju športa za vse, in sicer predsednik TAFISA Europe, g. Peter Barendse, član IO TAFISA, dr. Yasuo Yamaguchi ter predsednik ŠUS, ki je nastopal tako v vlogi predstavnika mesta Ljubljane kot Športne unije Slovenije.

V sobotnem delu programa Kongresa je predstavil sodelovanje mesta Ljubljane v pilotnem projektu TAFISE Global Active City ter skozi način delovanja organizacije in primere dobrih praks tudi področje športa za vse v Sloveniji.