ŠUS bo partner v mednarodnem projektu za otroke

ŠUS bo partner v mednarodnem projektu za otroke

  • 25.08.2017
  • Športna unija Slovenije je bila povabljena k sodelovanju v mednarodnem projektu SCHOOL TO MOVE- ITS COOL TO MOVE!, ki se bo pričel januarja 2018.

Mednarodni projekt SCHOOL TO MOVE- ITS COOL TO MOVE! - Šola za gibanje, ki je prejel odobritev sredstev na razpisu Erasmus+ Sport, je namenjen otrokom in mladostnikom. Namen projekta, katerega nosilec je španska organizacija športa za vse DEPORTE PARA LA EDUCACIÓN Y LA SALUD (DES) –Sport for Education and Health iz Madrida, je ustvariti in razširiti mrežo deležnikov za borbo proti debelosti mladih in promocijo gibanja. Cilj partnerjev projekta je izmenjava primerov dobrih praks in idej ter izdelava predlogov za športne dogodke in inovativne aktivnosti za boj proti debelosti mladih. Posledično bo večje število mladih vključeno v športne aktivnosti in redne programe gibanja za krepitev zdravja.

Športna unija Slovenije bo v projektu predstavila tradicionalni nacionalni projekt Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti ter s tem širila idejo o aktivnem preživljanju prostega časa kot alternativi vsem vrstam zasvojenosti tudi izven državnih meja. Dolgoletne izkušnje in pridobljeno znanje v okviru omenjenega projekta je zanimivo tudi tujim partnerjem, ki iščejo navdih in uspešne prakse v drugih evropskih državah. Športna unija Slovenije bo v okviru projekta še utrdila partnerske povezave z evropskimi organizacijami športa za vse, ki so prepoznale naše kvalitetno delo na področju športne vzgoje in športne rekreacije.