Evropski teden športa 2017

Evropski teden športa 2017

  • 24.07.2017
  • #BEACTIVE Slovenija je sporočilnost Evropskega tedna športa, ki ga bomo obeležili med 23. in 30. septembrom. Gre za iniciativo Evropske komisije, katere namen je spodbuditi državljane h redni gibalni aktivnosti.

Evropski teden športa po vsej Evropi poteka med 23. in 30. septembrom. V Sloveniji dogodek koordinira Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju z ministrstvi ter številnimi strokovnimi  in športnimi organizacijami, med katerimi je tudi Športna unija Slovenije.

Namen dogodka je povezati izvajalce programov športa za vse, upravljavce in lastnike špotnih objektov ter nevladne organizacije s ciljem povečati delež redno telesno aktivnih Slovencev ter prebivalce povabiti k udeležbi na dogodkih.

Evropski teden športa je obenem priložnost tudi za povezovanje, združevanje, vključevanje. Že drugo leto zapored je povezan s programom Dober tek Slovenija, Nacionalnim programom o prehrani in telesni dejavnosti. Novost letošnjega leta pa je povezovanje s kulturo v okviru projekta Umetnost, šport in dediščina. S programom različnih ustvarjalnih delavnic se tako povezujeta šport in kultura ter spodbuja h kvalitetnemu preživljanju prostega časa.

K sodelovanju so vabljeni lastniki in upravljavci športnih objektov, lokalne skupnosti, športna društva, izvajalci športnih programov, športne organizacije in zasebni športni delavci, zdravstveni domovi in kulturne ustanove. Izvajalcem, ki se bodo pridružili kampanji, bo omogočena medijska podpora pri promociji na nacionalnem in lokalnem nivoju, prav tako bodo na voljo plakati. Distribucija materiala bo potekala preko regijskih pisarn OKS.

Društva, organizacije in posamezniki, ki bi želeli med 23. in 30. septembrom zainteresiranim ponudti možnost brezplačne vadbe oziroma uporabe športnega objekta, lahko svoj program/dogodek vpišete v osrednji informacijski portal, ki je namenjen brezplačnemu vpisu in posredovanju podatkov o programih športa za vse v Sloveniji: www.inforsport.si s pripisom ETŠ v naslovu dogodka.

Evropski teden športa je namenjen vsem ne glede na starost, izobrazbo ali telesno pripravljenost. Je priložnost, da vsak preizkusi različne vadbe in najde primerno zase.

Več informacij je na voljo v PRIPONKI.