Move kongres v znamenju posameznikove pravice do gibanja

Move kongres v znamenju posameznikove pravice do gibanja

  • 18.07.2017
  • Angleški Birmingham bo med 4. in 6. oktobrom gostil 8. Move kongres in skupščino Mednarodne organizacije za šport in kulturo, ISCE.

Rdeča nit letošnjega kongresa, ki je namenjen izmenjavi znanj, pristopov in uspešnih praks na področju telesne dejavnosti in športne rekreacije, je gibanje kot človekova pravica – human right to move. Na kongresu bodo sodelovali številni priznani strokovnjaki in znane osebnosti s področja športa. 

Kongres nosi sporočilo promocije gibanja med različnimi generacijami in populacijami ter sledi ideji kampanje Now we move, katere cilj je do 2020 spraviti v gibanje 100 milijonov Evropejcev več. Delavnice in predavanja bodo obravnavale teme kot so ureditev urbanih okolij za telesno aktivnost, spodbujanje in vključevanje družbenih skupin, ki so v osnovi težje dostopne v gibanje ter formiranje aktivnih šolskih skupnosti, ki spodbujajo gibanje med najmlajšimi.

Za 8. kongres je ISCA izbrala Birmingham, mesto, ki s svojimi uspešnimi strategijami in inovativnimi pristopi spodbujanja telesne aktivnosti kot so aktivni parki in ulice, ponazarja idejo kongresa.

V okviru kongresa bo v soboto, 7. oktobra potekal tudi redna letna skupščina organizacije.

Ob zgodnji prijavi do 31.7.2017 kotizacija za udeležbo na kongresu znaša 200 EUR in vključuje vstop na vse prezentacije in delavnice v sklopu dvo-dnevnega programa, kongresni material, 2x kosilo in prigrizke med odmori ter udeležbo na sprejemnem in zakjučnem dogodku.

Več informacij, program in obrazec za prijavo najdete na spletni strani https://www.movecongress.com/.