Druge svetovne športne igre za podjetja in delavce

Druge svetovne športne igre za podjetja in delavce

  • 06.07.2017
  • Francosko letoviško naselje La Baule bo med 23. in 27. majem prihodnje leto gostilo druge svetovne športne igre za podjetja in delavce.

Mesto La Baule leži v francoski Bretaniji in slovi po naravnih in kulturnih znamenitostih in kot tako predstavlja idealno okolje za organizacijo dogodka kot so svetovne športne igre.

Poleg 24 športov (lokostrelstvo, atletika, košarka, odbojka na mivki, bowling, bridž, šah, kolesarstvo, pikado, futsal, nogomet 7 in 11, golf, rokomet, mini golf, balinanje, rugbi 7, jadranje, streljanje z zračno puško in pištolo, plavanje, namizni tenis, odbojka in tenis) in tekmovanj za invalide (atletika, plavanje in bowlingu), ki so predvideni po rednem programu, bo organizator poskrbel tudi za tiste, ki se tekmovalno ne bodo udejstvovali. Tako so predvidne nekatere aktivnosti združene v t.i. program zdravja, dobrega počutja in prostega časa.

Udeleženci bodo imeli možnost sodelovanja na zgolj eni ali več športnih disciplinah, vključno s tekom na 5 oziroma 10 km, ki bo sicer odprt za javnost.

Vsa tekmovanja bodo organizirana po pravilih Svetovne organizacije športa za delavce in podjetja (WFCS).

Registracije na igre so odprte od 1.7. do 31.1.2018 na povezavi

Strošek udeležbe na igrah znaša 145 EUR na osebo oziroma 100 EUR za spremljevalno osebo in vključuje nastop v eni športni disciplini ali v rekreacijskih aktivnostih, udeležbo na otvoritveni in zaključni slovesnosti, prevoz iz hotela do športnih objektov, prevoz do nastanitve, darilno vrečko, uradni dres, brezplačen vstop na dnevne dogodke in osnovno zdravstveno pomoč.

Program iger najdete tukaj, več infromacij pa je na voljo na spletni strani http://www.worldcompanysport.org/.