Prvo izobraževanje EFB pod streho

Prvo izobraževanje EFB pod streho

  • 22.05.2017
  • V petek, 19. maja smo na Športni uniji Slovenije izvedli prvo izobraževanje iz testiranja European Fitness Badge (EFB).

EFB je testiranje telesne pripravljenosti, ki je sestavljeno iz posameznih vaj in se lahko izvede v lažji (za telesno manj sposobne posameznike) oziroma težji različici. Njegova prednost je predvsem v preprosti in hitri izvedbi, za katero ne potrebujemo posebnih ali dragih pripomočkov, testiranje pa je primerno za različne starostne skupine in stopnje telesne pripravljenosti.

Petkovega izobraževanja se je udeležila pisarna ŠUS, zaposleni iz ŠUS Euroftmes centra ter posamezni vaditelji iz športnih društev članic ŠUS. Izobraževanje sta vodili Mojca Markovič in Tina Hanžič, vaditeljica iz ŠUS Eurofitnes centra, ki sta konec marca na usposabljanju v Frankfurtu pridobili potrebna znanja in certifikat za njegovo izvedbo.

V uvodnem delu sta udeležencem predstavili koncept in izvedbo posameznih vaj. Temu je sledil še praktični del, v sklopu katerega so udeleženci, razdeljeni v pare, testiranje v praksi tudi izvedli.