Obisk predsednika ISCE v Sloveniji

Obisk predsednika ISCE v Sloveniji

  • 05.04.2017
  • Na povabilo Športne unije Slovenije je včeraj Ljubljano obiskal predsednik mednarodne organizacije za šport in kulturo ISCA, g. Mogens Kirkeby.

Častnega gosta so na naši strani sprejeli predsednik, Dejan Crnek, podpredsednik, mag. Patrik Peroša in v.d. generalnega sekretarja, Janez Ovsenik. Obisk g. Kirkeby-ja se je odvil v sklopu mednarodne iniciative Move Transfer, ki poteka pod okriljem ISCE. Športna unija Slovenije je namreč nosilec projekta, katerega cilj bo do junija prihodnje leto prenesti koncept projekta Zdravo društvo na dve sorodni organizaciji iz Bolgarije in Malte.

Obe strani sta izrazili prepričanje, da sodelovanje med organizacijama poteka odlično. Športna unija Slovenije že več let uspešno nastopa v vlogi nacionalnega koordinatorja kampanje Now we move, v sklopu katere bomo tudi letos izvedli projekte Teden gibanja (Mowe week), Evropski dan brez dvigala, Flash Move in Evropski dan športne rekreacije.

Sicer pa je bil obisk predsednika ISCE odlična priložnost za srečanje z ministrico za izobraževanje, znanost in šport, go. Maja Makovec Brenčič in pogovor o pomenu športa za vse za civilno družbo. G. Kirkeby je ministrici izročil "movement pills" oziroma "tabletke za gibanje" kot poziv k sodelovanju v mednarodni kampanji No elevetaors day.

Poleg ministrice in njene ekipe se je g. Kirkeby v spremstvu vodstva ŠUS srečal tudi s predsednikom in podpredsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, g. Bogdanom Gabrovcem in Janezom Sodržnikom in si ogledal Olimpijski izobraževalni center.

Obisk g. Kirkeby-ja v Ljubljani, 4.4.2017