Sestanek EFCS komisije za športni management

Sestanek EFCS komisije za športni management

  • 01.03.2017
  • V začetku tedna se je v Salzburgu odvil sestanek EFCS komisije za športni management, ki je bil namenjen seznanitvi s pripravami na prihajajoče poletne Evropske športne igre za podjetja in delavce.

Belgijski Ghent bo med 21. in 25. Junijem gostil 21. Evropske Igre za delavce in podjetja. Trenutno je prijavljenih več kot 5.000 udeležencev iz več kot 20 držav.

Kljub temu, da so registracije zaprte, naj bi organizator izjemoma dovolil vpis še kakšne ekipe na katero izmed 23 športnih disciplin, ki so na programu. Te so: atletika, badminton, košarka, odbojka na mivki, bowling, bridž, šah, kolesarjenje, pikado, nogomet, golf, rokomet, mini-golf, orientacija, padel, petanque, skvoš, plavanje, namizni tenis, odbojka in tenis.

EFCS komisija za športni management se je srečala z namenom, da pregleda prijave na tekmovanja ter se seznani s pripravami na evropske igre. Ugotovljeno je bilo, da so registracije skladne s pričakovanji in da bo organizator zagotovil najboljšo športno infrastrukturo. Člani komisije, katere je tudi podpredsednik ŠUS, so v drugem delu sestanka razpravljali o pravilih tekmovanja za naslednja prvenstva – zimsko (Kopaonik, Srbija 2018) in poletno (Salzburg, Avstrija 2019).

Predsedujoči komisiji Reinhard Sitzler je na sestanek komisije povabil tudi predstavnike lokalnega organizacijskega odbora za igre 2019. Manfred Pammer (predsednik organizacijskega odbora), Klaus Hoftberger (generalni sekretar) in Felix Steinocher (predsednik salzburške organizacije za šport podjetij in delavcev) so predstavili dosedanje aktivnosti na področju organizacije iger 2019. Zagotovili so, da bodo igre uspešne ter da pričakujejo veliko udeležencev iz sosednjih držav, tudi iz Slovenije.