TAFISA in ŠUS o izzivih in sodelovanju v 2017

TAFISA in ŠUS o izzivih in sodelovanju v 2017

  • 07.12.2016
  • Podpredsednik Športne unije Slovenije, mag. Patrik Peroša se je 6.12. sestal z ekipo TAFISA, ki ga je sprejela v svojih novih prostorih v Frankfurtu.

Namen srečanja je bila evalvacija sodelovanja med zvezama v letošnjem letu, ki je bilo po mnenju obeh strani uspešno. Športna unija Slovenije je skupaj z OKS septembra v Ljubljani organizirala TAFISA Europe konferenco, na kateri je sodelovalo kar 26 predstavnikov držav članic. Slovenska ekipa je bila med drugim prisotna tudi na 6. TAFISA svetovnih športnih igrah, ki so se odvijale v začetku oktobra v Indoneziji. Na igrah je bila v sklopu predstavitve tradicionalnih iger predstavljena tradicionalna slovenska igra pandolo.

Plodnega sodelovanja si organizaciji obetata tudi v prihodnje, zato se je pomemben del pogovora nanašal prav na izzive ter možnosti sodelovanja v 2017. Med pomembnimi TAFISA dogodki v prihodnjem letu zagotovo izstopa 25. TAFISA kongres, na katerem bodo med drugim volili nov Izvršni odbor organizacije in bo med 15. in 19. novembrom v Seulu (Severna Koreja).