ŠD Partizan Škofja Loka zelo aktiven v "Evropskem tednu športa 2016"

ŠD Partizan Škofja Loka zelo aktiven v "Evropskem tednu športa 2016"

  • 19.09.2016
  • V četrtek 15. septembra (Evropski dan športe rekreacije) je v Škofji Loki potekala druga izvedba "Dan ŠD Partizan". Na Dnevu odprtih vrat je sodelovalo več kot 160 ljudi - članov in prijateljev društva.

Dogodek „Come together Ewos“, v okviru katerega so udeleženci z različno hitrostjo prehodili manjši del škofjeloške okolice, je odprt program Dneva ŠD Partizan. Udeleženci so hodili v različnih skupinah in s pohodom na isti poti, dolgi 2,5 km, začeli ob različnih urah. Najpočasnejši so pričeli prvi, najhitrejši pa zadnji: na cilj pa so prišli vsi skupaj ("Come Together"). Tudi Vihra, maskota Športne unije Slovenije, je uspešno sodelovala na dogodku. Glavna ideja projekta "Come together Ewos" je, da vsi hodijo ali tečejo v svojem "zdravem tempu", to je v hitrosti, kjer še lahko govorijo, vendar ne morejo peti. Akcija je del Evropskega tedena športa 2016, koordinator projekta je Italijanska športna unija (UISP), ŠD Partizan Škofja Loka pa je slovenski partner. Dnevni program je vključil tudi druge aktivnosti za vse starosti: otroška vadba, namizni tenis, karate, pilates, odbojka, aerobika in druženje ob sladki pogostitvi.

ŠD Partizan Škofja Loka (9 sekcij / 1000 članov) je med največjimi rekreativnimi športnimi društvi v Sloveniji in član Športne unije Slovenije. Vizija društva je spodbujanje telesne aktivnosti, socialne vključenosti, druženja, dialog, positivna energija in prostovoljstvo. Udeleženci in vaditelji društva se strinjajo, da je mednarodno povezovanje zelo pomembno za promocijo športa in telesno aktivnosti tudi za lokalne klube: takšni dogodki so odlična priložnost za povezovanje sekcij in spoznavanje različnih zvrsti športa.

ŠD Partizan Škofja Loka zelo aktiven v "Evropskem tednu športa 2016"