Praznujmo skupaj Evropski dan športne rekreacije

Praznujmo skupaj Evropski dan športne rekreacije

  • 27.07.2016
  • V četrtek, 15. septembra 2016, bo potekal Evropski dan športne rekreacije. Športne organizacije po vsej Evropi bodo ta dan obeležile z raznovrstnimi športnimi dogodki in aktivnostmi.

EUROPEAN FITNESS DAY je mednarodni praznik športa, ki bo letos v četrtek, 15. septembra, in je del že uveljavljene mednarodne kampanje Sedaj se gibamo - NowWeMove. Na ta dan se bodo po celotni Evropi odvijale raznovrstne organizirane športne aktivnosti, ki bodo na voljo ljubiteljem športa in gibanja brezplačno. Cilj akcije je širša evropska promocija športnih aktivnosti in rednega športnega udejstvovanja.

Nacionalni koordinator EUROPEAN FITNESS DAY - s slovenskim prevodom Evropski dan športne rekreacije - v Sloveniji je Športna unija Slovenije. Vabimo vas, da se nam pridružite ter na ta dan organizirate DAN ODPRTIH VRAT in brezplačno ponudite vaše vadbe širši množici ali se priključite s poljubno športno rekreativno prireditvijo (teniški turnir, tek, pohod, odbojkarski turnir ipd.).

Svoje dogodke in aktivnosti (Dan odprtih vrat, športno rekreativne prireditve) prijavite na sledeči povezavi: PRIJAVA EFD. Sodelovanje vam prinaša brezplačen komplet vadbenih kartončkov Zdrava vadba (1 kom) in knjižico Moj dnevnik zdravja (5 kom).

Športna unija Slovenije v okviru Evropskega dneva športne rekreacije organizira tudi zanimiva strokovna predavanja, ki so namenjena širši javnosti. Bogat program lahko preverite spodaj:

15.9.2016, EVROPSKI DAN ŠPORTNE REKREACIJE kot del Festivala aktivnega staranja (Strokovna predavanja za širšo javnost)

  • 7:30 – 8:00 Vadba 1000 gibov (društvo Šola zdravja)
  • 8:15 – 9:00 Sodobna telovadba (dr. Maja Pori)
  • 9:00 – 9: 45 Skrivnosti aktivne in zdrave starosti (mag. Marija Milavec Kapun)
  • 10:00 – 10:45 Vaje za mišice medeničnega dna in inkontinenca pri starejših (mag. Darija Ščepanović, viš. fiziot.)
  • 11:00 – 12:00 Testiranje splošne telesne pripravljenosti/Senior testi (dr. Miroljub Jakovljević)
  • 17:00 brezplačen obisk Zdrave vadbe (ŠD 3šport, ŠD Adrenalina Izola, ŠD Partizan Koper)

Za morebitna vprašanja in dodatne informacije pišite na mojca.markovic@sportna-unija.si.

Dogodek podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS.