HODEČI NOGOMET ZA ZDRAVJE, SMEH IN DRUŽENJE VSEH GENERACIJ

HODEČI NOGOMET ZA ZDRAVJE, SMEH IN DRUŽENJE VSEH GENERACIJ

  • 19.10.2015
  • Hodeči nogomet (walking football) je nova oblika nogometa: pravila so enaka kot pri klasičnem nogometu, obstaja le ena razlika – prepovedano je teči. Ideja, da se lahko vsak vključi: otroci, najstniki, odrasli, starejši, moški in ženske, družine in drugi (tudi osebe s posebimi potrebami).

V sklopu FARE network akcijskih tednov (Football Against Rasizem Europe) je športno društvo ŠD Partizan Škofja Loka v sodelovanju z Dnevni center Om (Centra za socialno delo Skofja Loka) organiziralo zanimivo športno druženje. V soboto, 17. oktobra 2015, dopoldan so se v okviru akcije Prevetrimo igrišča udeleženci vseh generacij  pomerili v hodečem nogometu. Dogodka se je udeležilo več kot osemdeset ljudi, med katerimi so bili otroci, mladi, odrasli in ljudje s posebnimi potrebami. Nad nenavadno obliko nogometa so se navdušila predvsem dekleta, ki jim je nekoliko manj agresivna in dinamična oblika te, sicer moške igre, bolj simpatična.

Športna Unija Slovenije je del vseevropskega projekta Move Transfer, katerega cilj je promocija vključevanja oseb s posebnimi potrebami v najrazličnejše športne aktivnosti. Vabimo vas, da se preizkusite v hodečem nogometu ali kateri drugi obliki športne rekreacije, ki povezuje ljudi ne glede na njihove telesne omejitve.


VIDEO

Kontakt: Antonio Saccone antonio.saccone@sportna-unija.si