Skupščina Evropske federacije športa za delavce in podjetja

Skupščina Evropske federacije športa za delavce in podjetja

  • 08.06.2016
  • Preteklo nedeljo je Palma de Mallorci potekala Skupščina Evropska federacija športa za delavce in podjetja (EFCS, Europan Fedaration for Company Sport) in sicer v času svetovnih iger za podjetja in delavce, ki jih je Španija gostila med 1. in 5. junijem. Skupščine se je udeležila tudi predstavnica Športne Unije Slovenije, Mojca Grojzdek.
Na skupščini, na kateri je sodelovalo 20 držav članic, so sprejeli poročila dela in poročila komisij ter potrdili članstvo dveh novih članic. Federacija trenutno šteje 41 članic. Sicer pa so delegati sprejeli sklep o povečanju članarine za 20€, le ta v 2016 tako znaša 850 EUR. 
 
Predstavniki odbora so predstavili letni delovni načrt in finančna poročila. Predstavljeni so bili projekti, ki so uspešno kandidirali na razpisih za evropska sredstva (Sports fairy in European week of sport), v katere je kot partner prijavljena tudi Slovenija.
 
Na kratko so bile predstavljene vsebine zimskih in poletnih iger, ki bodo prihodnje leto v Ghentu v Belgiji, leta 2018 v Srbiji (Kopaonik) ter leta 2019 v Salzburgu v Avstriji. V tesnem boju za organizacijo poletnih športnih iger leta 2021 je Nizozemski (Around) uspelo premagati Francijo (Bordeaux) za zgolj štiri glasove, pri čemer sta imela ključno vlogo prav zavzetost in žar predstavnikov nizozemske ekipe. 
 
Pripravila Mojca Grojzdek