FLASH MOVE 2016: Povabilo k sodelovanju

FLASH MOVE 2016: Povabilo k sodelovanju

  • 13.07.2016
  • Evropski teden športa 2016 (EWoS 2016) bo v okviru kampanje Now We Move ‒ Sedaj se gibamo otvoril vseevropski Flashmob – FlashMOVE, katerega glavni koordinator je Mednarodna organizacija za šport in kulturo (ISCA).

Dogodek bo potekal v soboto, 10. Septembra 2016, ob 11. uri po vsej Evropi. Projekt je sofinanciran s strani Evropske Komisije ‒ program Erasmus + sport.

Flash Mob koreografija je kot nalašč za spodbujanje telesne dejavnosti in zdravega življenjskega sloga. Je preprosta in živahna ter se razvija postopoma, tako da se lahko vsakdo pridruži skupini – tako otroci, odrasli kot starejši. Za njeno izvedbo ne pričakujemo (razen vodje) popolnih plesnih gibov, gledališke umetnine ali akrobacij. Bistvo je, da organizirana skupina nastopajočih in mimoidoči ustvarijo veliko aktivno skupino. Vsako leto tako ena od evropskih držav sestavi enostavno koreografijo, ki jo potem na določen dan izvedejo društva, šole, posamezne interesne skupine po vseh evropskih državah.

Partner v projektu je tudi Športna unija Slovenije - Zveza društev za športno rekreacijo in športno vzgojo, ki je poskrbela za atraktivno koregorafijo, primerno za vsakogar.

Ples temelji na elementih Zdrave vadbe ABC in predstavitvi nekaterih športov, zato si srčno želimo, da bi jo uspeli predstaviti čim širši množici raznolikih ljudi (otrokom, odraslim, starejšim, invalidom …) in jo v soboto, 10. 9. 2016, ob 11. uri dopoldan izvedli na čim več krajih po Sloveniji.

Vabimo vas, da se nam pridružite in znotraj svojega društva organizirate Flash Mob v vašem mestu! Posnetek koreografije je na dostopen na povezavi: tukaj, lahko pa  promotorji pridemo tudi k vam, da vaše udeležence naučimo izvedbe.

Uradna spletna stran: tukaj

Promocijski video: tukaj

Za vsa dodatna vprašanja nam lahko pišete na antonio.saccone@sportna-unija.si ali nas pokličete na 031 397 378.