Teden gibanja - Move week

Teden gibanja je vseevropski projekt, ki kot del širše mednarodne kampanje Sedaj se gibljemo (Now we move) poteka pod okriljem Mednarodne zveze za šport in kulturo (ISCA). Namen mednarodne akcije Teden gibanja - Move week je širša evropska promocija koristi in pozitivnih učinkov redne telesne aktivnosti. Cilj je za vsakodnevno gibanje navdušiti preko 100 milijonov evropskih državljanov in državljank. Športna unija Slovenije je nacionalni koordinator akcije, v okviru katere so običajno lokalne športne organizacije občanom ponudile raznovrstne brezplačne športne aktivnosti in vadbe v lokalnem okolju.

V letošnjem letu pa se je akcija zaradi izrednih razmer preselila na internet ter bo tako dostopna prav vsakomur v udobju domače sobe. Akcija bo letos potekala po vsem svetu med 31. majem in 6. junijem. V tem tednu bomo lahko aktivni in telovadili pod vodstvom trenerjev iz različnih držav - spletne vodene vadbe MOVE Week Gym bodo na sporedu vsak delavnik ob 8.30, ob 16.00 in ob 19:00, ki bodo dostopne na povezavi ONLINE VADBE. Online vadbe bosta vodila tudi dva Slovenca. V četrtek, 3. junija ob 16h bo Rado Trifković iz Plesnega studia Novo mesto vodil plesno delavnico, v nedeljo, 6. junija ob 9.30 pa bo Klementina Pečar iz ŠUS Eurofitnessa pripravila vadbo Yogalates. Osrednja prireditev v Sloveniji je dogodek European Mile, ki bo potekal v soboto, 5. junija od 10. do 16. ure na ŠRC Loka v Novem mestu

V mednarodno mrežo dogodkov Move Week se lahko vključijo tudi slovenski lokalni izvajalci z izvedbo spletne vodene vadbe. Sodelovanje je odlična priložnost za promocijo dejavnosti društva oziroma športne organizacije na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Vaš dogodek oziroma Dan odprtih vrat prijavite na povezavi PRIJAVA.

Za dodatne informacije o Tednu gibanja vam je na e-naslovu mojca.markovic@sportna-unija.si na voljo Mojca Markovič, sekretar za mednarodne in nepremičninske zadeve Športne unije Slovenije. Več o mednarodni akciji si lahko preberete na povezavi: MOVE WEEK

Projekt tudi letos sofinancira Fundacija za šport. Navodila, kako obveščati javnost, in logotipi so dostopni na povezavi FUNDACIJA ZA ŠPORT.

Projekt je bil prvič izveden leta 2012. Že v prvem letu je organizatorjem uspelo povezati več sto društev in posameznikov iz 15 držav. Na evropski ravni je pri izvedbi do sedaj sodelovalo 38 držav z več kot 6 tisoč organizatorji, ki so skupno pripravili več kot 14 tisoč dogodkov, ki se jih je udeležilo že več kot 3 milijone udeležencev.