Nov termin praktične delavnice Tri gibalne spretnosti

Nov termin praktične delavnice Tri gibalne spretnosti

  • 18.01.2023
  • Objavljamo nov termin praktične delavnice Tri kategorije gibalnih spretnosti kot pospeševalci zdravja in zmogljivosti posameznika in vas vabimo k prijavi.

Delavnica bo potekala v soboto, 18. marca, in sicer med 9.00 in 17.00 uro v prostorih ŠUS Eurofitness centra v Ljubljani.

Namenjamo jo strokovnemu kadru na področju športa (trenerji in vaditelji) ter učiteljem športne vzgoje v osnovnih in srednjih šolah.

Udeleženci boste skozi kratko predavanje in praktične delavnice spoznali konkretne metode in pristope, kako z učenjem naravnih gibalnih spretnosti vzpostavljati in ohranjati zdrav način življenja ter bistveno vplivati na dobro počutje skozi vse življenje.

Naučili se boste določanja osnovnih kriterijev iz nabora gibalnih spretnosti za uvrščanje posameznika v primeren nivo, na podlagi katerega je možno odpraviti pomanjkljivosti in podati smernice za napredovanje v višji nivo.

Delavnico bo vodil profesor športne vzgoje Gregor Marinšek, ki kot učitelj naravnega gibanja in učenja na prostem že več let poučuje in izvaja delavnice tako za odrasle kot otroke osnovnih in srednjih šol iz Slovenije in tujine. Je tudi soavtor priročnika za dejavnosti v naravi Danes se učimo zunaj (2018).

Zaposleni v šolstvu, ki bi želeli pridobiti potrdilo o pridobljenih točkah (0,50 točke), se na delavnico prijavite v sistemu KATIS na povezavi: https://paka3.mss.edus.si/Katis/ProgramPrijava.aspx?ID=6653&A=detailKP

Vsi ostali izpolnjeno PRIJAVNICO pošljete na ana.radivo@sportna-unija.si najpozneje do petka, 10. marca.

Točen program in urnik najdete v RAZPISU.