Brezplačna delavnica Športna vadba v vrtcu in prvem triletju osnovne šole

Brezplačna delavnica Športna vadba v vrtcu in prvem triletju osnovne šole

  • 10.03.2022
  • V soboto, 9. 4. 2022 se bo izvajal seminar z naslovom Športna vadba v vrtcu in prvem triletju osnovne šole. Delavnico namenjamo zaposlenim, in sicer strokovnim delavcem na področju izobraževanja in športa, udeležba pa je zaradi sofinanciranja s strani ESS brezplačna.

Pozdravljeni,

V soboto, 9. 4. 2022 bo v Celju organizirano izobraževanje, kjer bodo udeležencem predstavljene praktične vsebine, ki bodo primerne za izvedbo športnih vadbenih enot v živo ali preko spleta. Predstavljene bodo vsebine, kjer bo prišlo do povezovanja z ostalimi področji, z namenom dodajanja večje pestrosti sami vadbeni enoti (npr. preprosta matematika, naravoslovje, promet,...). Pri tem bo upoštevano znanje in razvojna stopnja otrok. Z delom v paru, individualno ali v manjših skupinah bo udeležencem omogočeno, da predstavljeno vsebino sami uporabijo za pripravo, načrtovanje in izvedbo svojih vadbenih enot, vsebin. Tako bodo predstavljene vsebine praktično uporabili v svojem procesu vzgoje in poučevanja.

Delavnico bo vodila doktorska študentka Kineziologije na Fakulteti za šport, Ana Šuštaršič. Cilj programa je osvojiti enostavne in težje oblike naravnih oblik gibanj in elementarnih iger ter njihovo uporabo v različnih delih učne, vadbene enote. Spoznati in razumeti gibalne sposobnosti in njihov razvoj. Spoznati različne organizacijske oblike vadbe. Spoznati in osvojiti različne načine uporabe športnih in improviziranih pripomočkov pri vadbi. Priprava, struktura in izvedba učne ure, vadbene enote.

Delavnica se bo odvijala v soboto, 9. 4. 2022 med 9.00 in 17.30 uro, v I. Osnovni šoli Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje.

Ciljna skupina: zaposleni:

- Vzgojitelji v vrtcu,

- Učitelji razrednega pouka (1. do 4. razred),

- Učitelji v podaljšanem bivanju, - Vaditelji in inštruktorji vadb za otroke med 4. in 10. letom starosti,

- Strokovno usposobljen in izobražen kader na področju športa.

 

Rok prijave je četrtek, 31. 3. 2022 do 12.00 ure.

 

Na delavnico bo sprejetih 30 kandidatov, ki se bodo do navedenega roka prijavili in poslali vsa potrebna/ustrezna dokazila.

V primeru zaostritve pogojev vezano na Covid-19 si pridržujemo pravico do spremembe v izvedbi. Vsi vpeti v izvedbo udeleženci in  izvajalci se bodo morali izkazovati z izpolnjevanjem PCT-pogoja.

 

Dostop do pomembne dokumentacije:

VSEBINA RAZPISA IN NAVODILA ZA PRIJAVO.

URNIK PROGRAMA.

POTRDILO O ZAPOSLITVI.

NAVODILO ZA UPORABO APLIKACIJE, KONTAKT.

Povezava do spletnega razpisa na strani Olimipijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvezhttps://usposabljanje.olympic.si/razpisi/aktualni-razpisi

---------------------------------

POMEMBNO:

Vsi tisti, ki ste zaposleni v šolstvu in boste po zaključku dogodka želeli pridobiti potrdilo o pridobljenih točkah, morate obvezno poleg NUJNO izpolnjene prijave v spletni aplikaciji

http://prijave.olympic.si opraviti še prijavo v sistemu KATIS na povezavi:

https://paka3.mss.edus.si/Katis/Prijava.aspx

Zgoraj imate dostop do vseh pomembnih informacij v zvezi z razpisom in urnikom programa.

Dobro si jih preberite.

---------------------------------

Aktivnost se izvaja v okviru projekta Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022.

Program je brezplačen zaradi sofinanciranja Evropskega socialnega sklada Evropske unije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

 

S športnimi pozdravi,

Ekipa Športne unije Slovenije - povezani v gibanju!