Aktivni dan starejših: brezplačne meritve European Fitness Badge

Aktivni dan starejših: brezplačne meritve European Fitness Badge

  • 15.06.2020
  • V torek, 29. septembra 2020 bomo v okviru Evropskega tedna športa v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije izvedli brezplačne meritve telesne pripravljenosti European Fitness Badge na različnih lokacijah po Sloveniji.

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje ostaja #BEACTIVE (ang. Bodite aktivni) in v Sloveniji “Bodi aktiven”, njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto. Letos s ebo v Sloveniji odvil že šestič, in sicer med 23. in 30. septembrom. Koordinator projekta v Sloveniji je Olimpijski komite Slovenije.

V sklopu letošnje kampanje bo torek, 29. september namenjen starejšim. Zanje bomo pripravili poseben dogodek - Aktivni dan starejših ter jim omogočili možnost brezplačnega testiranja telesne pripravljenosti European Fitness Badge (EFB).

Testiranje bo potekalo na 15 različnih lokacijah istočasno, in sicer med 8.00 in 10.00 uro dopoldan. Testiranje bodo izvedli za to usposobljeni vaditelji pod mentorstvom glavnega inštruktorja.

Glede na izkazan interes v začetku septembra načrtujemo dodatno izobraževanje za izvedbo EFB testiranja, zato vse morebitne kandidate iz vrst vaditeljev, trenerjev ali kineziologov, ki bi želeli sodelovati na omenjenem dogodku ali pri izvedbi testiranj na sploh, vabimo, da se nam pridružijo. Več informacij o testiranju ali dogodku lahko dobite na ana.radivo@sportna-unija.si.