15. Kongres športa za vse

15. Kongres športa za vse

  • 21.05.2020
  • Konec novembra se bo odvil že 15. Kongres športa za vse z naslovom Izzivi športnih organizacij na področju športne rekreacije, turizma in okolja.

Rdeča nit 15. Kongresa športa za vse, ki bo potekal 27. in 28. novembra na Fakulteti za šport v Ljubljani, je povezovanje športa, turizma in okolja. 

Slovenija je edina država na svetu, ki na majhnem geografskem prostoru v osrčju Evrope ponuja izkušnje z okusom Sredozemlja, Alp ali Panonske nižine.

Zaradi svojih značilnosti ponuja odlične priložnosti za razvoj športnega turizma. Obdarjena je z naravo, ki omogočajo izvajanje različnih športno rekreativnih aktivnosti, in to skozi celo leto. Poleg naravnih danosti razpolaga z dobro mrežo športne infrastrukture. Slovenci se lahko pohvalimo z vrhunskim znanjem, ki je že vključeno v različne športne produkte. Uspehi naših športnikov odmevajo v mednarodnem okolju, kar dodtno pripomore k prepoznavnosti in promociji Slovenije. Zelen, trajnosten in odgovoren razvoj ni temelj samo slovenskega turizma ampak razvoja Slovenije v celoti.

Kongres je posvečen pregledu doseženega in poglobitvi razumevanja in sodelovanja različnih deležnikov, ki delujejo na teh področjih s ciljem še uspešnejšega nadaljnjega razvoja tako športa kot turizma.

Predvsem pa je kongres namenjen športnim organizacijam, ki lahko ustvarijo nove programe in produkte oz. se vključijo v obstoječe ter si tako zagotovijo dodaten vir prihodkov za svojo osnovno dejavnost.

PROGRAM KONGRESA

PRIJAVA

Obenem k sodelovanju vabimo športna društva in ostale organizacije, ki bi želeli predstaviti svoje primere dobrih praks ali projekte udeležencem kongresa s prispevkom v zborniku kongresa, da svoje predloge posredujete najpozneje do 31.8.2020 na e-naslov: sportzavse@olympic.si, s pripisom »za kongres, dobra praksa«. Izbrani prispevki bodo objavljeni v zborniku kongresa, ki ga prejmejo vsi udeleženci, po kongresu pa bo objavljen tudi na uradni spletni strani dogodka.