Izobraževanje iz testiranja telesne pripravljenosti EFB

Izobraževanje iz testiranja telesne pripravljenosti EFB

  • 16.04.2020
  • Na Športni uniji Slovenije pripravljamo brezplačno izobraževanje iz testiranja telesne pripravljenosti European Fitness Badge. Izobraževanje bo potekalo v dveh delih, prvi bo na vrsti že konec meseca.
European Fitness Badge (EFB) se je v evropskem prostoru uveljavilo kot ena izmed učinkovitejših, predvsem pa enostavna in hitro izvedljiva baterija testov splošne telesne pripravljenosti.

Na Športni uniji Slovenije testiranje izvajamo zadnja tri leta. Ker je povpraševanje po testiranju visoko, želimo pa ga omogočiti društvom, organizacijam in posameznikom širom Slovenije, ponujamo vaditeljem in trenerjem možnost izobraževanja za samostojno izvedbo testov.

Izobraževanje bo potekalo v dveh delih:
 
  • Prvi, teoretični sklop bomo izvedli preko spletne aplikacije zoom, in sicer v petek in soboto, 24. in 25. aprila med 18.00 in 19.00 uro. V tem sklopu se bomo spoznali s konceptom testiranja, načini izvedbe, nato pa bomo poudarek namenili še motivacijskemu vidiku in marketingu.
  • Drugi, praktični del izobraževanja bo potekal oktobra v Ljubljani (termin bomo sporočili naknadno). V sklopu slednjega se bomo posvetili predstavitvi posameznih sklopov vaj ter vnašanju podatkov v spletno aplikacijo.

Za izvedbo izobraževanja bomo uporabili aplikacijo Zoom. Uporaba je zelo preprosta. Za udeležbo na webinarju se ni potrebno registrirati, temveč boste prejeli link - spletno povezavo, na katero boste kliknili in vas bo povezalo na dotični webinar.

Izobraževanje kandidatom omogoča samostojno izvedbo testiranja, sodelovanje s Športno unijo Slovenije pri izvedbi testiranj znotraj regijskih področij ter pridobitev certifikata izvajalca testiranja.

Pogoja za prijavo:

  • pridobljena izobrazba ali strokovna usposobljenost na področju športa
  • udeležba na obeh delih izobraževanja

Predhodna prijava je obvezna, in sicer najpozneje do srede, 22. aprila na ana.radivo@sportna-unija.si. Ob prijavi na izobraževanje navedite svoje podatke (ime in priimek), naziv društva oziroma organizacije, iz katere prihajate, vaš strokovni naziv in leto pridobljene izobrazbe oziroma usposobljenosti, vašo trenutno funkcijo oziroma poklic na področju športa.

Več o testiranju

European Fitness Badge (EFB) predstavlja nabor testov za oceno posameznikovega, z zdravjem povezanega stanja telesne pripravljenosti. Vključuje sedem različnih vaj za oceno vzdržljivosti, moči, koordinacije in gibljivosti ter oceno telesne strukture in drže. Testiranje je primerno za širok krog uporabnikov, ciljna skupina so odrasli od 20. leta starosti dalje. Izvaja se v dveh različicah: test 1 je primeren za telesno neaktivne in manj aktivne, test 2 pa za aktivne posameznike.

Za izvedbo testiranja ne potrebujete dragih pripomočkov. Izvedba je preprosta in v primerjavi z ostalimi testiranji bistveno hitrejša. Izvede se lahko v dvorani, telovadnici in tudi na zunanjih površinah ter ob različnih priložnostih, kot so redna vadba, športno rekreativni dogodek, sejem ipd.

Osrednji cilj je s pomočjo individualne ocene posameznika spodbuditi in motivirati k aktivnejšemu življenjskemu slogu. Kot tako testiranje pomaga tudi pri motivaciji in spodbujanju vadečih, omogoča pa tudi spremljanje napredka vadečih. Po vsakem testiranju namreč rezultate zabeležimo v spletno aplikacijo in za vsakega testiranca pripravimo certifikat z osebnim rezultatom in kratkimi priporočili za naprej.

Za več informacij se obrnite na ana.radivo@sportna-unija.si.