14. Kongres športa za vse

14. Kongres športa za vse

  • 15.11.2019
  • 14. kongres športa za vse, ki se bo odvil med 29. in 30. novembrom, bo posvečen družini, ki je temelj oblikovanja športa kot pomembne vrednote posameznika in razvoja pozitivnega odnosa do telesne aktivnosti v vseh obdobjih življenja.
Nosilna tema 14. Kongresa športa za vse je ”Gibalna športna dejavnost za zdravje družine”, ki jo bomo obravnavali z različnih zornih kotov in tako ponudil priložnost, da se zainteresirana strokovna in splošna javnost seznani z najnovejšimi strokovnimi dognanji na tem področju. Sobotni del programa bo, kot pretekla leta, namenjen praktičnim vsebinam - primerom vadb za celo družino.
 
Kongres je namenjen športnim delavcem, medicinskim strokovnjakom in ostalem strokovnemu osebju, ki delujejo na področju spodbujanja gibanja in športne dejavnosti v Sloveniji; športnim klubom in društvom, ki jim vključevanje družin v programe prinaša novo poslovno priložnost, športnim zvezam ter vsem ostalim, ki delujejo na področju športne rekreacije.
 
Častno pokroviteljstvo kongresa je letos prevzel Predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor, ki je s tem organizatorjem kongresa izrazil podporo predsednika republike našemu delu in prizadevanjem ter daje dogodku poseben pomen. Častno pokroviteljstvo predsednika pomeni, da predsednik spodbuja naše ideje, se zavzema za stvari, s katerimi se ukvarjamo in podpira naša prizadevanja!
 
 
Kotizacija za udeležbo na kongresu znaša 20,00 EUR (DDV vključen) in zagotavlja prisotnost na kongresu, Zbornik kongresa s prispevki predavateljev in pogostitev med odmori. Prijave so možne do 28. 11. 2019. Prijavnica.
 
Organizatorji kongresa športa za vse so: Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, Fakulteta za šport, Univerza na Primorskem, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Planinska zveza Slovenije, Športna unija Slovenije, Zveza za šport invalidov - Paraolimpijski komite, Fitnes zveza Slovenije in Sokolska zveza Slovenije.