Brezplačna delavnica Vaje na delovnem mestu za zdravje zaposlenih

Brezplačna delavnica Vaje na delovnem mestu za zdravje zaposlenih

 • 25.02.2019
 • V sklopu projekta Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022 vabimo na naslednjo iz vrst praktičnih delavnic: Vaje na delovnem mestu za zdravje zaposlenih. Delavnica je brezplačna.

Delavnica se bo odvijala v soboto, 30.03.2019 na Prva OŠ Slovenj Gradec s pričetkom ob 9.00 uri.

Namenjena je učiteljem razrednega pouka, učiteljem športa in podaljšanega bivanja ter strokovno usposobljenemu kadru s področja športa (vaditelji, trenerji).

Z nami bo Dejan Kernc, doktorski kandidat kineziologije za področje bolečin v hrbtenici na Fakulteti za šport v Ljubljani in idejni vodja Re:aktiva (vadba namenjena ljudem z bolečinami v hrbtenici).

Urnik in vsebina delavnice:

 • 9.00 – 10.00 predavanje: Dejavniki tveganja na delovnem mestu: opredelitev najpogostejših dejavnikov tveganja in načini zmanjšanja tveganja
 • 10.00 – 11.00 predavanje: Razlaga najpogostejših težav in interpretacija le teh
 • 11.00 – 12.00 predavanje: Preventivno in kurativno delovanje
 • 12.00 – 12.30 odmor
 • 12.30 – 15.30 delavnica: Opis in predstavitev najpomembnejših vaj
 • 15.30 – 16.00 odmor
 • 16.00 – 18.00 delavnica: Teoretična in praktična razlaga pravilnosti izvedbe vaj

Pogoj za prijavo:

 • Pedagoška izobrazba ali strokovna usposobljenost za delo v športu.
 • Kandidat mora izkazati status zaposlitve – ni pogoj zaposlitev v športu, ampak na katerem koli področju (pri čemer so na področju športa možne naslednje oblike zaposlitve: zaposlitev na podlagi pogodbe o zaposlitvi, samostojni podjetnik, zasebni športni delavec in poklicni športnik).

Kandidati morajo do navedenega roka v okviru spletne registracije in prijave na http://prijave.olympic.si predložiti naslednja dokazila:

 • dokazilo o pridobljeni pedagoški izobrazbi (npr. kopija diplome) ali
 • kopijo diplome o usposobljenosti za strokovno delo v športu in
 • dokazilo, s katerim kandidat izkazuje status zaposlitve (aktualno potrdilo o zaposlitvi, v primeru samostojnega podjetnika izpis iz AJPES-a, izpis zavarovanj v Republiki Sloveniji, ki ga izda ZPIZ ali drug relevanten dokument - primer potrdila/obrazca je na voljo v aplikaciji ob registraciji) in
 • kopijo osebnega dokumenta.

Postopek prijave:

Registracija in prijava na dogodek preko spleta na naslovu: http://prijave.olympic.si.

 1. Registracija (zgolj enkratno ob prvi uporabi) v spletno aplikacijo za prijave – kliknete na »Ustvarite si račun« (ob registraciji priložite kopijo osebnega dokumenta in aktualno dokazilo o zaposlitvi)
  Po opravi registracije skrbnik pregleda (le ob delavnikih v dopoldanskem času) vsebino in vam registracijo potrdi in na vaš e-naslov prejmete aktivacijsko povezavo, na katero morate klikniti, če pa ugotovi nepopolnosti dobite e-obvestilo.
 2. Prijava na izbrani dogodek (ob prijavi priložite kopijo osebnega dokumenta in dokazilo o zaposlitvi - oboje gre za identična dokumenta kot ob registraciji, ker ni daljšega časovnega razmika med registracijo in prijavo na dogodek ter kopijo dokazila o zahtevani izobrazbi oz. usposobljenosti. Po prijavi skrbnik ponovno pregleda vsebino in vam prijavo potrdi oziroma morebiti pozove k dopolnitvam. Šele v primeru potrditve zasedate prosto mesto.

Navodila (tudi v video formatu) za uporabo aplikacije so na voljo na vstopni spletni strani in na spodnji povezavi.

Pomemebno! Vsi tisti, ki ste zaposleni v šolstvu in boste po zaključku dogodka želeli pridobiti potrdilo o pridobljenih točkah, morate obvezno poleg izpolnjene prijave v spletni aplikaciji (povezava zgoraj) opraviti še prijavo v sistemu KATIS na povezavi: https://paka3.mss.edus.si/Katis/ProgramPrijava.aspx?ID=2818&A=detailKP.

Rok spletne registracije in prijave ter prilaganja vseh ustreznih dokazil je Rok spletne registracije in prijave ter prilaganja vseh ustreznih dokazil je ponedeljek, 18.03.2019 do 12.00 ure.

Aktivnost se izvaja v okviru projekta Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022. Program je brezplačen zaradi sofinanciranja Evropskega socialnega sklada Evropske unije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

RAZPIS

NAVODILA ZA PRIJAVO