Brezplačna delavnica Kako s primerno vadbo umiriti in zmanjšati bolečine v križu

Brezplačna delavnica Kako s primerno vadbo umiriti in zmanjšati bolečine v križu

 • 27.09.2018
 • Naslednja v sklopu brezplačnih delavnic, ki jih za strokovni kader pripravljamo v šolskem letu 2018/19, bo na sporedu 21. oktobra. Tokrat se bomo posvetili zdravju hrbtenice in spoznali vaje, primerne za zmanjševanje bolečin v križu.

Delavnica Kako s primerno vadbo umiriti in zmanjšati bolečine v križu se bo odvijala v nedeljo, 21. oktobra med 9.00 in 17.00 uro v športni dvorani Športne hiše Ilirija v Ljubljani (Vodnikova cesta 155).

Namenjena je učiteljem razrednega pouka, učiteljem športa in podaljšanega bivanja ter strokovno usposobljenemu kadru s področja športa (vaditelji, trenerji).

Z nami bo Dejan Kernc, prof. šp. Vzg., idejni vodja Re:aktiva (vadba namenjena ljudem z bolečinami v hrbtenici), sicer doktorski kandidat kineziologije za področje bolečin v hrbtenici na Fakulteti za šport v Ljubljani.

Vsebina delavnice:

 • 08.00– 09.00: Opredelitev bolečine v križu in vzroki za nastanek
 • 09.00– 11.00: Možnosti samopomoči: učinkovitost in natančnost vadbe
 • 11.30 – 13.30: Praktični primeri vaj in razlaga
 • 13.30 – 14.00: Odmor
 • 14.00 – 17.00: Praktični primeri vaj in razlaga

Pogoj za prijavo:

 • Pedagoška izobrazba ali strokovna usposobljenost za delo v športu
 • Kandidat mora izkazati status zaposlitve (pri čemer so na področju športa možne naslednje oblike zaposlitve: zaposlitev na podlagi pogodbe o zaposlitvi, samostojni podjetnik, zasebni športni delavec in poklicni športnik)

Kandidati morajo ob prijavi podati sledeča dokazila:

 • Dokazilo o pridobljeni pedagoški izobrazbi (npr. kopija diplome) ali kopijo diplome o usposobljenosti za strokovno delo v športu in
 • Dokazilo, s katerim izkazujejo status zaposlitve (izpis zavarovanj v Republiki Sloveniji, ki ga izda ZPIZ ali drug relevanten dokument – lahko uporabite OBRAZEC).

Prijava:

 1. Izpolnjena spletna prijavnica na:
  https://docs.google.com/forms/d/1UVJV3C_LGe0HaYkOXSPh_HickFaGlQqwASr6dK4n3mI/edit
 2. in dokazila o izpolnjevanju pristopnih pogojev poslana po e-pošti na naslov: anita.zavodnik@olympic.si.

Rok spletne prijave in pošiljanja vseh potrebnih dokazil je 12.10.2018 do 08.00 ure.

POMEMBNO: Vsi tisti, ki ste zaposleni v šolstvu in boste po zaključku dogodka želeli pridobiti potrdilo o pridobljenih točkah, morate obvezno poleg izpolnjene spletne prijavnice (povezava zgoraj) opraviti še prijavo v sistemu KATIS na povezavi: https://paka3.mss.edus.si/Katis/ProgramPrijava.aspx?ID=2811&A=detailKP.

RAZPIS in PROGRAM delavnice najdete TUKAJ.

Aktivnost se izvaja v okviru projekta Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022. Program je brezplačen zaradi sofinanciranja Evropskega socialnega sklada Evropske unije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.