12. Kongres športa za vse

12. Kongres športa za vse

  • 19.06.2017
  • Športna stroka in medicina v partnerstvu varne, kakovostne in učinkovite vadbe je osrednja tema letošnjega, 12. Kongresa športa za vse, ki bo organiziran na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, 13. in 14. oktobra 2017, v času sejma Narava-zdravje.
  • Datoteka
Na dvodnevnem kongresu bomo naslovno temo obravnavali iz številnih vidikov, hkrati pa ponudili tudi nekaj primerov dobre praske. 
 
Na sobotnem – praktičnem delu Kongresa športa za vse bomo predstavili novost na področju športa za vse na mednarodni ravni - testiranje European Fitness Badge. Gre za baterijo testiranj telesne pripravljenosti, ki je bila razvita v preteklih dveh letih zaradi izkazane potrebe po testiranju ob upoštevanju stanja posameznikov današnje družbe.
 
Testiranje je sestavljeno iz posameznih vaj in se lahko izvede v lažji (za telesno manj sposobne posameznike) oziroma težji različici. Njegova prednost je predvsem v preprosti in hitri izvedbi, za katero ne potrebujemo posebnih ali dragih pripomočkov, testiranje pa je primerno za različne starostne skupine in stopnje telesne pripravljenosti.
 
Program je v prvi vrsti namenjen vaditeljem športne rekreacije, ki želijo podaljšati svojo licenco za delo v športu (vaditelji, ki so usposobljenost za delo v športu pridobili na strokovnem usposabljanju v organizaciji ali izvedbi Športne unije Slovenije), vsebina pa je zanimiva tudi za športen oziroma strokoven kader iz športnih društev, fitnes centrov ali sorodnih organizacij.
 
Program kongresa si lahko ogledate tukaj.
 
Kotizacija za udeležbo na kongresu znaša 18.30 EUR (DDV vključen) in vključuje: 
  • vstopnico za sejem Narava -zdravje,
  • zbornik kongresa,
  • pogostitev med odmori

Prijava

Organizatorji kongresa športa za vse so: Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, Fakulteta za šport, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Planinska zveza Slovenije, Športna unija Slovenije, Fitnes zveza Slovenije in Sokolska zveza Slovenije.