Tekaški turizem: tekaška delavnica z Urbanom Praprotnikom

Tekaški turizem: tekaška delavnica z Urbanom Praprotnikom

  • 29.08.2016
  • V petek, 16. septembra vabljeni na delavnico tekaškega turizma, na kateri bodo predstavljeni številni tekaško turistični produkti in praktični prikaz tekaškega vodenja po mestu. Delavnica je primerna tako za ljubitelje teka, vaditelje športne rekreacije in ostale športne delavce.

Tek nam ponuja izjemne možnosti spoznavanja sveta in to od blizu, korak za korakom. Ko se odpravimo v tuje kraje, jih lahko s tekom veliko hitreje udomačimo. Razvoj turizma kaže smernice, kjer si vedno več ljudi želi prvinskih doživeti. Za tekače je tek z domačini po izbranih poteh posebna dragocenost. Tekaški turizem ustvarjamo tekači za tekače.

Vabljeni na delavnico tekaškega turizma, ki jo bosta vodila Urban Praprotnik, prof.šp.vzg. in mag. Jasmina Kozina Praprotnik, kulturna antropologinja, ki imata izkušnje s tekaškim turizmom in si želita v tako ponudbo vključiti čim več tekačev iz vseh koncev Slovenije. Da bodo turisti odhajali domov bogatejši.

Vsebina:

  • predstavitev različnih tekaških turističnih produktov
  • kvalitete, ki jih mora imeti dober tekaški vodnik
  • mreža tekaških vodičev po Sloveniji
  • možnosti sodelovanja z Urbanimi tekači na tem področju
  • praktični prikaz tekaškega vodenja po mestu

Trajanje delavnice: 3 ure.

Zbirno mesto: Hiša športa, Breg 2, Ljubljana

Primerno za tekače, ki lahko tečejo vsaj 10 km.

Oblečeni bodite v tekaško opremo.

Cena: 15 EUR, plačilo po predračunu

Prijava: sus@sportna-unija.si, najpozneje do 14.9.2016 oziroma do zapolnitve prostih mest. Število udeležencev je omejeno na 25.

Dogodek je del aktivnosti v sklopu Evropskega dneva športne rekreacije, ki ga podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS.