Brezplačna predavanja ob svetovnem dnevu športa, 31. maja

Brezplačna predavanja ob svetovnem dnevu športa, 31. maja

  • 25.05.2016
  • Uveljavljeni predavatelji bodo predstavili sodobno telovadbo, prijeme za nadzorovanje misli in obvladovanje stresa in kako se starati aktivno. Dan bomo začeli z jutranjo vadbo 1000 gibov in dogajanje zaključili s testi splošne telesne pripravljenosti.

Pridružite se nam na prazniku športa – forumu Ljubljana v gibanju, ki ga ob svetovnem dnevu športa pripravljamo 31. maja v Športni hiši Ilirija v Ljubljani. Z nami bodo uveljavljeni športni in zdravstveni strokovnjaki, predavanja in praktične delavnice so brezplačne.

Kaj pripravljamo? Dan bomo začeli z jutranjo vadbo 1000 gibov, za katero bodo poskrbeli člani društva Šola zdravja. Sledi sklop predavanj in delavnic, kjer ne bo manjkalo koristnih in uporabnih znanj za vse generacije.

Program:
8.00 – 8.30 Vadba 1000 gibov, Društvo šola zdravja
9.00 – 9.45 Aktivno in kakovostno staranje (mag. Marija Milavec Kapun)
10.00 – 10.45 Sodobna telovadba (dr. Maja Pori)
11.00 – 11.45 Nadzorovanje misli in premagovanje stresa (dr. Ana Škoberne)
12.00 – 12.45 Testi splošne telesne pripravljenosti (dr. Miroljub Jakovljević)

Ključni poudarki delavnic:

Vadba 1000 gibov je primerna za vsakogar in jih je zasnoval dr. Nikolay Grishin. Vse vaje se izvajajo stoje, v 30 minutah pa se razgibajo vsi sklepi telesa in vse mišične skupine. Vadba se začne pri dlaneh in konča pri podplatih ter pomaga ohranjati funkcionalne sposobnosti telesa, prinaša boljšo gibljivost, okretnost telesa ter ravnovesje.

Na predavanju Sodobna telovadba bodo predstavljene ključne vsebine vsake vadbe za zdravje (trajanje, pogostost, intenzivnost vadbe), značilnosti funkcionalne vadbe, ''neprimerne'' raztezne gimnastične vaje ter ustrezne vaje za preprečevanje bolečin v predelu hrbtenice.

Delavnica Nadzorovanje misli in premagovanje stresa vključuje prijeme za lažje spopadanje s stresom v vsakdanjem življenju in na delovnem mestu. Stres nas danes spremlja na vsakem koraku. Doma, v službi, skrbi in misli, izgorelost in stalne spremembe. Dr. Ana Škobrne bo udeležencem predstavila proces in pot preko prepoznave, soočanja, sprejetja in želje po spremembi.

Na delavnici Testi splošne telesne pripravljenosti se bomo spoznali s teoretičnim okvirjem in praktično izvedbo posameznih sklopov testiranj, ki omogočajo določitev splošne telesne zmogljivosti posameznika in so dobra podlaga za načrtovanje in pripravo ustreznega vadbenega programa.

Preživite svetovni dan športa v družbi Športne unije Slovenije in priznanih predavateljev in praktikov športne stroke! Več informacij o posameznih predavanjih preberite v članku na spletni strani Športne unije Slovenije. .

Prijave zbiramo na elektronskem naslovu sus@sportna-unija.si