Tradicionalni Teden športa tudi s testiranjem EFB na Kodeljevem

Tradicionalni Teden športa tudi s testiranjem EFB na Kodeljevem

  • 31.08.2018
  • Ljubljana bo med 8. in 15. septembrom v znamenju športa, saj bodo takrat potekale aktivnosti tradicionalnega Tedna športa. Del predstavitev bo tudi v Športnem parku Kodeljevo, kjer bomo predstavniki Športne unije Slovenije opravili testiranja European Fitness Badge.

V okviru Tedna športa se bodo zvrstile predstavitve gibalnih, rekreativnih in športnih programov in projektov v Ljubljani.

V Športnem parku Kodeljevo bodo aktivnosti potekale v sredo, 12. septembra, med 16. in 20. uro. Sodelujoči bodo lahko na dogodku s pomočjo brezplačnih meritev izmerili svojo telesno pripravljenost, pri čemer bodo imeli tisti bolj pripravljeni na voljo Cooperjev test (1600 m za ženske in 2400 m za moške), tisti nekoliko manj pripravljeni pa bodo lahko sodelovali pri testiranju European Fitness Badge (EFB), ki ga bo opravila naša ekipa s Športne unije Slovenije.

Pri testiranju EFB gre za nabor testov za oceno posameznikovega, z zdravjem povezanega stanja telesne pripravljenosti. Vključuje sedem različnih vaj za oceno vzdržljivosti, moči, koordinacije in gibljivosti ter oceno telesne strukture in drže.

Vsem bodo na voljo tudi osnovne meritve pritiska, teže in sestave telesa (odstotki telesne maščobe, mišic) ter svetovanje zdravnika in osebnega trenerja.

Za več informacij o Tednu športa obiščite spletno stran programa Razgibajmo Ljubljano.