V Mostu na Soči regijsko srečanje Društva Šola zdravja

V Mostu na Soči regijsko srečanje Društva Šola zdravja

  • 05.06.2018
  • Društvo Šola zdravja bo v četrtek, 7. junija 2018, v Mostu na Soči organiziralo regijsko srečanje svojih skupin. Dogodek je del nacionalnega projekta Slovenija v gibanju, ki združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji, in bo del programa 46. Noči ob jezeru 2018, tradicionalne zabavne, kulturne, gospodarske in športne prireditve.

Večdnevna prireditev se začne z jutranjo telovadbo 1000 gibov. Prisotne bo nagovoril župan občine Tolmin, Uroš Brežan. Po pozdravnih nagovorih bo sledila vadba, ki jo bo vodil idejni vodja in ustanovitelj Društva Šola zdravja Nikolay Grishin. Redni udeleženci tega srečanja so tudi otroci iz vrtca Dušana Muniha Most na Soči (skupina ZAJČKI), ki tudi tokrat ne bodo manjkali.

Vadbi se lahko pridružijo tudi ostali obiskovalci tradicionalne prireditve. Srečanje na Mostu na Soči bo, poleg skupinske telovadbe, vsebovalo tudi kulturni program (amaterski pevski zbor Šola zdravja iz Nove Gorice), vodeni ogled mesta in okolice, ogled arheološkega muzeja z vodičem, ogled z ladjico ali s čolni kot tudi predstavitev turističnega društva z domačimi dobrotami.

Organizator srečanja je domača skupina Most na Soči v sodelovanju z občino Tolmin in Zavodom za kulturo, šport in mladino občine Tolmin. Člani društva so vajeni telovaditi v lepem in slabem vremenu, tako bo tudi tega dne.

Več informacij dobite na spletni strani društva.