V Trnovem športna prireditev Veter v laseh s prvim predavanjem za starše

V Trnovem športna prireditev Veter v laseh s prvim predavanjem za starše

  • 16.05.2018
  • Športno društvo Trnovo bo v soboto, 26. maja 2018, na svojih zunanjih površinah organiziralo športno-izobraževalno prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti.

Gre za nacionalno športno-družbeno akcijo, ki poteka pod okriljem Športne unije Slovenije in je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam, njena glavna cilja pa sta širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in kot najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

Organizatorji bodo na dogodku izvedli aktivnosti tako za mlajšo kot tudi starejšo populacijo. Največje pozornosti bodo deležni mladi, ki se bodo lahko preizkusili v številnih športih (tenis, košarka, nogomet, poligoni).

Na svoj račun pa bodo prišli tudi starejši, saj bo na dogodku potekalo tudi prvo brezplačno predavanje za starše, ki sodi med aktivnosti projekta Veter v laseh. Predavanje, ki se glasi Pomembnost telesne dejavnosti in prehrane na celostni razvoj malčka, otroka in mladostnika, bo vodila  dr. Vedrana Sember, prof. šp. vzg.

Prireditev bo potekala med 11. in 14. uro, za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Prisrčno vabljeni!

Športna unija Slovenije s svojimi izvajalci vsak mesec izvede številne dogodke v okviru projekta Veter v laseh. Za ogled vseh si oglejte uradni koledar.


Projekt sofinancirata 
Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

 

Veter v laseh Trnovo