Prvi kandidati že uspešno opravili s praktičnim izpitom

Prvi kandidati že uspešno opravili s praktičnim izpitom

  • 14.05.2018
  • Včeraj se je v telovadnici ŠUS Eurofitnes centra odvijal praktični izpit, na katerem so bodoči vaditelji, udeleženci strokovnega usposabljanja Vaditelj športne rekreacije, dokazovali svoje znanje in veščine.

Po 130 urah teoretičnih in praktičnih vsebin, ki so jim sledili vse od konca marca, so se kandidati na tečaju včeraj preizkusili v vlogi vaditelja in demonstratorja športno rekreativne vadbe. Pred tem so opravili 15-urno prakso v izbranem društvu.

Praktični izpit je tokrat potekal v parih, vaditelji pa so pripravili in odvodili glavni del vadbene enote na podlagi navodil, ki so jih prejeli s strani izpitne komijse. Slednja so vključevala informacijo o ciljni skupini in ciljih vadbe. Po začetni tremi je 22 parov hitro prijelo za delo. V naslednjih sedmih urah so prikazali raznolike primere vadb za vse starostne skupine, vse od najmlajših do starejših.

Izpitna komisija je bila s prikazanim zadovoljna. Udeleženci so tako ponovno potrdili izredno zanimanje, pripravljenost za učenje in iznajdljivost, ki so jih kot skupina kazali tekom celega tečaja. Za uspešen zaključek izobraževanja jih v prihodnjih dneh čaka le še teoretični izpit.

Želimo jim veliko dobre volje in pozitivnega pristopa tudi v bodoče ter seveda uspešno delo!

Praktični izpit VŠR, Ljubljana, 13.5.2018