Napovedujemo objavo razpisa Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti za leto 2018

Napovedujemo objavo razpisa Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti za leto 2018

  • 12.04.2018
  • V prihodnjem tednu bo na naši spletni strani objavljen razpis projekta Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti za koledarsko leto 2018.

Nacionalna športno-družbena akcija Veter v laseh se v številnih krajih uspšeno odvija že več kot dve desetletji. Projekt financira Ministrstvo za zdravje RS, pričakujemo pa, da bomo na temelju dosedanjih uspešnih izvedb pridobili tudi sredstva Fundacije za šport.

Akcija je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam, njena glavna cilja pa sta širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa kot najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Glavni koordinator projekta je Aleš Ošljak (elektronski naslov: vetervlaseh@sportna-unija.si).

V akcijo se lahko vključijo tako eno-dnevni kot večdnevni športni dogodki za otroke in/ali mladostnike ter redne športne vadbe, ki so namenjene športni vzgoji otrok ali športni rekreaciji mladostnikov ter niso tekmovalne narave.

Načrtujemo, da bomo v projekt vključili več kot 70 izvajalcev s področja celotne Slovenije, ki bodo z različnimi športnimi dogodki in vadbami za mlade v gibanju povezali vsaj 20.000 otrok in mladostnikov ter več kot 1.000 prostovoljcev. Eden izmed osrednjih dogodkov bo septembrsko vseslovensko srečanje, ki ga bomo izvedli v okviru Evropskega tedna športa.

Letošnja novost je sklad za izvajalce projekta. Na voljo bo sklad v višini 25.000 evrov, znesek pa sestavljajo finančna in materialna sredstva.

V letošnjem letu smo program razširili in poleg brezplačanih enodnevnih dogodkov in vadb vključili še obnovo športnih površin ter brezplačna strokovna predavanja in prispevke za starše, ki so dostopni na spletni strani v rubriki nasveti.

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.