V Ljubljani uvod v mednarodni projekt School To Move

V Ljubljani uvod v mednarodni projekt School To Move

  • 26.01.2018
  • V Ljubljani je od srede do petka potekal uvodni sestanek novega projekta School To Move, ki so se ga udeležili partnerji iz Španije, Bulgarije, Slovenije, Romunije in Grčije.

Športna unija Slovenije bo sodelovala v mednarodnem projektu School to Move, ki je podprt tudi s strani Erasmus+ in Evropske komisije, v okviru katerega namen bo potekala izmenjava primerov dobrih praks na področju promocije in izvajanja športnih aktivnosti za otroke med partnerji iz Španije, Bolgarije, Romunije, Slovenije in Grčije ter preizkus le teh v nacionalnem okolju. Poleg podajanja in pridobitve novih znanj je cilj projekta ponuditi preverjene primere dobrih praks širši mednarodni javnosti ter ustvariti in razširiti mrežo deležnikov za borbo proti debelosti mladih in promocijo gibanja.

Poleg Športne unije Slovenije v projektu sodelujejo GREENWAYS SCE iz Grčije, BG BE ACTIVE iz Bolgarije, Association Sport for All Suceava iz Romunije in nosilec projekta DEPORTE PARA LA EDUCACIÓN Y LA SALUD (DES) – Sport for Education and Health iz Madrida.