Srečanje organizatorjev TAFISA kongresa

Srečanje organizatorjev TAFISA kongresa

  • 25.01.2018
  • V ponedeljek, 22. januarja je na sedežu osrednje svetovne organizacije športa za vse TAFISA potekalo srečanje dosedanjih organizatorjev svetovnega kongresa športa za vse, na katerem sta bila prisotna tudi predstavnika Ljubljane, gostiteljice 27. kongresa leta 2021.

Sestanek predstavnikov držav, gostiteljic kongresa v letih 2015 (Madžarska), 2017 (Južna Koreja), 2019 (Japonska) in 2021 (Ljubljana), je potekal v duhu evalvacije dosedanjih kongresov in iskanju možnosti povezovanja organizatorjev v bodoče. Ljubljano, ki je bila na zadnjem svetovnem kongresu v Seulu potrjena kot gostiteljica kongresa leta 2021, sta zastopala mag. Patrik Peroša in Janez Sodržnik, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije

V ospredju pogovora je bilo deljenje in prenos izkušenj ter pridobljenih znanj. Izpostavljeno je bilo tudi povezovanje Tokyja in Ljubljane, kot dveh bodočih organizatork kongresa.

Tovrstna srečanja se bodo redno odvijala tudi v prihodnje v želji, da bi kongres v prihodnje organizacijsko in vsebinsko dopolnjevali.