Testiranih že več kot 200 posameznikov

Testiranih že več kot 200 posameznikov

  • 06.12.2017
  • Po uspešni predstavitvi na Kongresu športa za vse in izobraževanju vaditeljev, v društvih širom Slovenije že potekajo prva testiranja European Fitness Badge.

V preteklih tednih smo ob sodelovanju regijskih koordinatorjev in vaditeljev preko programa European Fitness Badge testirali že več kot 200 posameznikov. Testiranja potekajo v športnih društvih in tudi nekaterih podjetjih, ki so izkazala interes za program Zdravju prijazna organizacija.

EFB testiranje je primerno za širok krog uporabnikov, ne glede na nivo telesne pripravljenosti. Testiranje predstavlja učinkovit inštrument za športna društva, saj lahko pomaga pri motiviranju posameznikov pri spreminjanju navad in uvajanju aktivnega življenjskega sloga ter vključevanju manj aktivnih ljudi v redno telesno vadbo in športne aktivnosti.

Vaditelj s pomočjo testiranja pridobi pomembne podatke o telesni pripravljenosti vadečih, na podlagi katerih lahko pripravi ustrezen program vadbe, prilagojen udeležencem in njihovim potrebam.

Na drugi strani pa vsak udeleženec testiranja na podlagi rezultatov prejme certifikat, ki pokaže umestitev njegove stopnje telesne pripravljenosti na evropski ravni. S strani športnega strokovnjaka pa dobi tudi napotke, ki so mu v pomoč pri izboljšanju posameznih parametrov in s tem doseganju boljše telesne pripravljenosti.

Dosedanja testiranja so se izkazala za učinkovito prakso, ki jo društva že umeščajo v svoj program vadb.