Obisk EFCS komisije v Ljubljani

Obisk EFCS komisije v Ljubljani

  • 05.12.2017
  • Te dni v Ljubljani gostimo mednarodno komisijo Evropske federacije športa za podjetja in delavce (EFCS). Predstavniki EFCS so v Ljubljani z namenom pregleda kandidature Športne unije Slovenije in ogleda prizorišč za izvedbo Evropskih športnih iger za podjetja in delavce, ki bi se leta 2023 odvijale prav v Ljubljani.

Športna unija Slovenije je konec septembra vložila kandidaturo za izvedbo Evropskih poletnih športnih iger za podjetja in zaposlene leta 2023. Poletne športne igre potekajo kot štiridnevni športni dogodek s tekmovanji v več kot 30 različnih disciplinah, od atletike do skupinskih in družabnih športov. Na športnih igrah običajno sodeluje več kot 7000 posameznikov iz več kot 30 evropskih držav. Prepričano smo, da bo največji tovrstni športni dogodek v zgodovini Slovenije obenem odlična priložnost za promocijo tako mesta Ljubljane kot same države.

Predstavnike tričlanske komisije je včeraj v naših prostorih sprejel podpredsednik Patrik Peroša. G. Reinhard Sitzler, namestnik generalnega sekretarja EFCS, ga. Galina Gorbatenkov, podpredsednica EFCS in g. Dario Cinić, član komisije za športni management se bodo v času obiska v Ljubljani seznanili z našo kandidaturo in si ogledali več športnih objektov in hotelskih namestitev, čaka pa jih tudi sprejem na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Mestni občini Ljubljana in na Olimpijskem komiteju Slovenije.