Prvi ŠUS poslovni zajtrk: ZPO se predstavi

Prvi ŠUS poslovni zajtrk: ZPO se predstavi

  • 29.09.2017
  • Prvi ŠUS poslovni zajtrk je minil v pozitivnem vzdušju ob zanimivi predstavitvi, praktični delavnici in konstruktivnem pogovoru med udeleženci.

Rdeča nit dogodka je bila predstavitev programa promocije zdravja na delovnem mestu – Zdravju prijazna organizacija (ZPO). Ker je program, ki smo ga pripravili na Športni uniji Slovenije, zasnovan in se izvaja celostno, smo ta pristop uporabili tudi pri izvedbi današnjega dogodka.

Jutro smo začeli s tradicionalnim japonskim zajtrkom - trenutki za sproščeno kramljanje in za mnoge tudi spoznavanje novih okusov.

Nato sta v nekaj uvodnih besedah zbrane pozdravila generalni sekretar Športne unije Slovenije, Janez Ovsenik in direktor ŠUS Eurofitnes centra, Gregor Pečovnik.

Polona Štajnar je na kratko predstavila program ZPO, s poudarkom na sedmih korakih, ki podjetje oziroma organizacijo vodijo do doseganja rezultatov ter pridobitve certifikata Zdravju prijazna organizacija.

V nadaljevanju je besedo prevzela psihologinja Tina Jeromen, ki je v kratkem uvodniku predstavila definicijo stresa ter njegove učinke na naše telo, razmišljanje in delovanje. V drugem delu delavnice pa je opisala tehnike sproščanja oziroma znižanja napetosti v telesu, ki nastane kot posledica previsoke aktivacije ob neki situaciji, ki jo doživljamo kot stresno. Tako dihalne vaje kot postopno mišično sproščanje in usmerjanje misli so vse tehnike, ki jih lahko z malo vaje osvoji in v vsakdanjem življenju uporablja vsak.

Srečanje smo zaključili z žrebom dobitnika masaže na stolu, za katero je poskrbela Sabina Klemenčič in povabilom, da se na prihodnjem dogodku znova srečamo. 

 

ŠUS poslovni zajtrk, Ljubljana, 29.9.2017