Brezplačne vadbe ob Evropskem dnevu športne rekreacije

Brezplačne vadbe ob Evropskem dnevu športne rekreacije

  • 27.09.2017
  • Danes smo v ŠUS Eurofitness centru pripravili Festival aktivnega staranja – dan brezplačne vadbe in, predavanj in delavnic, ki smo jih namenili odrasli oziroma starejši generaciji. Z dogodkom smo obenem počastili Evropski dan športne rekreacije.

Ekipa ŠUS Eurifitness centra je poskrbela za pester, vsebinsko bogat in strokovno odvoden program. Obiskovalcem so omogočili kar šest različnih vadbenih programov, poskrbeli pa so tudi druženje obiskovalcev v družabnem prostoru na recepciji fitnesa in degustacijo prehranskih dodatkov za starejše.

Dan smo začeli zgodaj – že ob 6.00 so se najbolj zgodnji prebujali na bazenu ob vodeni rekreativni vadbi plavanja. Ljubitelji plavanja so na svoj račun prišli tudi malo kasneje z vodeno vadbo na bazenu. V veliki dvorani se je dan začel z jutranjo telovadbo, ki ji je sledila funkcionalna vadba top fit, tej pa je sledila še ura pilatesa. Vzporedno so lahko ljubitelji kolesarjenja uživali v cyclingu. 

Ob športnih aktivnostih sta bili vadečim v družabnem prostoru na recepciji fitnesa na voljo profesorica športne vzgoje in vaditeljica v fitnesu ter osebna trenerka in absolventka fizioterapije, ki sta poskrbeli za informacije glede zdrave in varne vadbe za starejše. Med odmori in po zaključku vadb pa je potekala tudi degustacija prehranskih dodatkov za starejše.

Festival aktivnega staranja je športno rekreativen dogodek, namenjen odraslim in starejšim, ki se širom Slovenije odvija v sodelovanju s športnimi društvi, članicami ŠUS. Z regijskimi medgeneracijskimi dogodki želimo odrasle in predvsem starejše povabiti v redno telesno dejavnost ter jim pokazati primere primerne, koristne vadbe za zdravje.

Festival aktivnega staranja, Ljubljana, 27.9.2017