Medregijsko srečanje predstavnikov športnih društev

Medregijsko srečanje predstavnikov športnih društev

  • 26.09.2017
  • V ponedeljek, 25. septembra je v Murski Soboti potekalo srečanje predstavnikov športnih društev, na katerem sta sodelovala podpredsednik ŠUS, mag. Patrik Peroša in predsednik ŠD Partizan Bakovci, Janko Rožman.

Na srečanju so bili prisotni še predstavnik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, direktor Športne zveze madžarske županije Zala, gospod Kaman Ferenc, član Šahovske sekcije, gospod Boris Kovač in podpredsednik športnega društva Partizan Bakovci, Branko Barič.

Osnovni namen srečanja je bil sodelovanje društev na športnih prireditvah tako na eni kot drugi strani meje ter posledično izboljšanje odnosov med organizacijami. Med predlaganimi aktivnostmi so izvedba turnirja v namiznem tenisu za amaterje v mestu Nagykanizsy v pokrajini Zala na Madžarskem, sodelovanje na strokovni konferenci invalidnih oseb in športnih igrah, ki bo prav tako na Madžarskem decembra letos. Na slovenski strani bo v Bakovcih prihodnje leto organiziran mednarodni turnir v šahu in turnir v odbojki za ženske amaterke. Madžarske kolege pa so povabili tudi na mednarodno športno-rekreacijsko srečanje, ki bo predvidoma v mesecu juniju prihodnje leto, na tradicionalni Avto moto Rally, ki je že nekaj let mednarodno obarvan ter na Hrovatinov memorial v atletiki, ki je na Zvezi paraplegikov Slovenije osrednji športni dogodek, na katerem se zberejo atleti iz različnih držav.