Swim to live!

Swim to live!

  • 12.05.2017
  • V ŠD Riba so v lanskem letu vložili veliko časa in truda v pripravo novega športnega projekta Swim to live!, ki ga bodo izvedli s pomočjo evropskih sredstev v sklopu programa Erasmus +.

Osnovni namen projekta Swim to live! je pritegniti neaktivne ljudi k plavalni vadbi, jih nad plavanjem in redno vadbo ter posledično boljšim počutjem tako navdušiti, da bodo s plavanjem nadaljevali tudi po zaključku projekta. V partnerskem projektu sodelujejo še klubi iz treh držav EU - Romunije (Babilon Travel), Italije (My Sport) in Portugalske (100% Aventura).

Že od svoje ustanovitve leta 2002 v društvu prevladuje želja pritegniti otroke in odrasle k redni vadbi plavanja, pa naj bo to rekreativno ali tekmovalno usmerjeno. Od tu pa izvira tudi želja o skupnem projektu plavalnih somišljenikov iz različnih evropskih držav.

V okviru projekta Swim to live! bodo dodatno izobrazili plavalne učitelje (inštruktorje) in vodje klubov, hkrati pa zagotovili 6-mesečno brezplačno vadbo plavanja 8 posameznikov iz njihovega in partnerskih plavalnih klubov.

Konec junija bodo v Ljubljani gostili mednarodni dogodek, ki bo obsegal izobraževalni seminar za vaditelje, učitelje in trenerje plavanja in atraktivno nočno plavalno tekmovanje. Več informacij o dogodkih najdete v koledarju prireditev Slovenija v gibanju - TUKAJ.