Dan športa - regijski dogodek v Ljubljani

Dan športa - regijski dogodek v Ljubljani

  • 11.05.2017
  • Dan športa - regijski dogodek ŠUS za Osrednjeslovensko regijo bo potekal v soboto, 20. maja 2017 na športno-rekreacijskem centru ŠD Šentvid, Bokalova ulica 14, 1210 Ljubljana, od 10. ure dopoldan dalje.

Športni dogodek je namenjen športnim navdušencem vseh starosti, pestra ponudba pa bo prav gotovo zadovoljila vse okuse. V okviru dogodka bodo potekale sledeče športno rekreativne aktivnosti:

•  turnir v košarki 5:5
•  turnir v malem nogometu
•  turnir v odbojki na mivki
•  teniški turnir
•  vodena vadba na prostem
•  športno-razvedrilni izzivi za otroke in mladostnike

Košarkarski turnir, ki bo potekal v montažni dvorani, je namenjen odraslim moškim in ženskam, pričetek tekmovanja bo ob 10. uri. Točen razpored tekem in sistem tekmovanja bo znan na dan dogodka glede na število prijavljenih ekip. Vsaka ekipa šteje najmanj 6 igralcev/igralk. Igra se po veljavnih FIBA pravilih.

Turnir v malem nogometu, ki bo potekal na asfaltnem igrišču, je namenjen odraslim  moškim, pričetek tekmovanja bo ob 10. uri. Točen razpored tekem in sistem tekmovanja bo znan na dan dogodka glede na število prijavljenih ekip. Vsaka ekipa šteje najmanj 6 igralcev. Igra se po veljavnih FIFA pravilih.

Turnir v odbojki na mivki je namenjen mešanim dvojicam, pričetek tekmovanja bo ob 10.  uri. Točen razpored tekem in sistem tekmovanja bo znan na dan dogodka glede na število prijavljenih ekip. Vsaka ekipa šteje najmanj 2 člana. Med igro mora biti na igrišču vsaj ena ženska.

Teniški turnir Šampanjc: prijavijo se posamezniki (odrasli moški in ženske), tekmovanje s pričetkom ob 10. uri pa poteka v dvojicah. Pred vsakim krogom se opravi nov žreb dvojic, kar pomeni, da se partnerji v dvojicah v vsakem krogu zamenjajo. Tako med samim turnirjem spoznate tudi nove potencialne partnerje za igro tenisa.

Vodena vadba na prostem: z vadbo bo poskrbljeno tudi za ženske, organizirana bo vadba na prostem pod taktirko izkušene vaditeljice športne rekreacije.

Športne igre za otroke in mladostnike: za otroke in mladostnike bodo organizirane animacija rugby-ja ter raznovrstne športne igre na mivki, prilagojene starostnim kategorijam.

Udeležba na športno-rekreativnem dogodku je brezplačna. Predhodna prijava na posamezno športno-rekreativno tekmovanje oz. aktivnost je obvezna, in sicer najkasneje 2 dni pred dogodkom. V primeru dežja bo dogodek s prilagojenim programom potekal v Športni hiši Ilirija na Vodnikovi cesti 155 v Ljubljani.

Prijazno vas vabimo, da se nam pridružite na športno-rekreativni prireditvi z ekipami v eni ali več panogah. Veseli bomo športnega druženja z vami!