• Starši in drugi odrasli naj spodbujajo nepitje alkohola med mladostniki

  Starši in drugi odrasli naj spodbujajo nepitje alkohola med mladostniki

  Novice 18.07.2019
  Namen projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola je odpraviti oziroma zmanjšati tvegano in škodljivo pitja alkohola v Sloveniji pri odraslih prebivalcih ter s tem zmanjšati negativne posledice na različnih ravneh posameznikovega življenja. Tokrat izpostavljamo nekaj dejstev in nasvetov za starše in druge odrasle glede spodbujanja mladih k nepitju alkohola, ki so jih pripravili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.
 • Salzburg gostil EFCS športne igre

  Salzburg gostil EFCS športne igre

  Novice 11.07.2019
  Letošnje, že 22. EFCS poletne športne igre so se odvile v avstrijskem Salzburgu, med 26. in 30. junijem 2019. Na sporedu je bilo 27 športnih disciplin, katerih se je udeležilo 7.027 udeležencev iz 22 evropskih držav. Med udeleženci je bila tudi 36 članska slovenska delegacija v so-organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije – Združevanja športih zvez (OKS-ZŠZ) in Športne unije Slovenije (ŠUS).
 • Predstavitev programa ZPO na seji strokovnega sveta OKS

  Predstavitev programa ZPO na seji strokovnega sveta OKS

  Novice 09.07.2019
  Na povabilo Olimpijskega komiteja Slovenije je Polona Štajnar, Športna unija Slovenije predstavila program Zdravju prijazna organizacija (ZPO). Predstavitev je potekala dne 9.7.2019 na seji strokovnega sveta OKS v Polzeli.
 • Častno pokroviteljstvo predsednika republike nad 27. Svetovnim kongresom Tafisa

  Častno pokroviteljstvo predsednika republike nad 27. Svetovnim kongresom Tafisa

  Novice 02.07.2019
  Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel delegacijo Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, Športne Unije Slovenije in organizacije TAFISA (The Association For International Sport fo All).
 • Podpis pogodbe o regijski pisarni in podpora akciji Veter v laseh

  Podpis pogodbe o regijski pisarni in podpora akciji Veter v laseh

  Novice 22.05.2019
  Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je v sklopu podpisa pogodbe o delovanju regijske pisarne med Športno zvezo Koper in Olimpijskim komitejem Slovenije podpisal pismo podpore vseslovenski akciji Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti.