Budimpešta bo oktobra 2019 gostila MOVE kongres

Budimpešta bo oktobra 2019 gostila MOVE kongres

  • 19.11.2018
  • Mednarodna organizacija za šport in kulturo, ISCA bo skupaj z madžarskimi partnerji prihodnje leto med 16. in 18. oktobrom v Budimpešti organizirala deveti MOVE kongres.

MOVE kongres je mednarodni dogodek, ki je v osnovi namenjen področju športa za vse in telesni dejavbosti, odvija pa se vsaki dve leti. Po oceni organizatorjev naj bi na kongresu prihodnje leto sodelovalo kar 500 udeležencev iz celega sveta, s čimer bo kongres v Budimpešti največji do sedaj.

Pričakujemo lahko govorce, predavatelje in strokovnjake s področja zdravja, športa, izobraževanja, mednarodnih odnosov in urbanističnega načrtovanja, ki bodo skupaj iskali načine prepletanja in sodelovanja z namenom promocije telesne dejavnosti.

Predsednik madžarske univerze in športne zveze Gábor Balogh je gostovanje MOVE kongresa v Budimpešti ocenil kot odlično priložnost za promocijo množičnega športa in telesne dejavnosti. Budimpešta bo namreč leta 2019 nosila naziv evropske prestolnice športa, mednarodno priznani dogodek kot je MOVE kongres pa lahko pomembno doprinese k promociji telesne dejavnosti in športne rekreacije.

Move kongres se bo odvijal v kongresnem centru v središču mesta. Registracije bodo po napovedih organizatorja odprte marca, prvi osnutek programa z glavnimi govorci in predavatelji pa bo znan januarja prihodnje leto.

informacijam o dogodku boste lahko sledili na spletni strani organizatorja https://www.movecongress.com/ in na naših spletnih straneh.