• BLOG: Z gibanjem do zdravja

  BLOG: Z gibanjem do zdravja

  09.06.2017 Svetujemo
  Zdravje je naša največja vrednota. Zato redna telesna dejavnost kot ključni dejavnik ohranjanja zdravja, ne bi smela biti nič neobičajnega. Še vedno drži, da smo Slovenci po zadnjih raziskavah premalo telesno aktivni.
 • Odpravimo se na sprehod

  Odpravimo se na sprehod

  25.11.2016 Svetujemo
  Hoja predstavlja najdostopnejši način gibanja in aktivnega druženja, s katerim lahko veliko naredimo tudi za svoje zdravje. Zato, vzemimo si čas zase in se odpravimo na sprehod.
 • Rožnati oktober: svetovni mesec boja proti raku dojk

  Rožnati oktober: svetovni mesec boja proti raku dojk

  12.10.2016 Svetujemo
  Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1.300 žensk in okoli deset moških.
 • Poskrbimo za zadosten vnos tekočin

  Poskrbimo za zadosten vnos tekočin

  02.08.2016 Svetujemo
  Pitje pijač (tekočin) je potrebno za vzdrževanje ravnovesja vode v telesu. Dve tretjini teže telesa odraslega človeka predstavlja voda. Že blaga izsušitev ali dehidracija, to je zmanjšanje količine telesnih tekočin za en do dva odstotka, lahko bistveno zmanjša telesne in duševne sposobnosti. Zato je za dobro fizično in psihično delovanje našega telesa nujno potreben zadosten vnos tekočin. Prav optimalen vnos tekočin je lahko odločujoč dejavnik dobrega počutja.
 • Izplačila prostovoljcem

  Izplačila prostovoljcem

  27.07.2016 Svetujemo
  V društvih in humanitarnih organizacijah se veliko dela opravi prostovoljno in prostovoljci imajo pravico do povrnitve stroškov, ki so nastali pri opravljanju dela. Organizacija jim je dolžna vrniti stroške, če se je s prostovoljcem dogovorila o povračilu le teh.