• Preizkus hoje na 2 km

  Preizkus hoje na 2 km

  Svetujemo 12.02.2018
  Udeležite se preizkusa hoje na 2 kilometra in preverite svojo telesno pripravljenost. Preizkusi potekajo brezplačno po vsej Sloveniji, za datume poglejte v knjižico Z gibanjem do zdravja 2018.
 • Varnost živil v prehrani starejših

  Varnost živil v prehrani starejših

  Svetujemo 04.01.2018
  Spremembe, do katerih pride v starejšem življenjskem obdobju, vplivajo tudi na način prehranjevanja.
 • Odpravimo se na sprehod

  Odpravimo se na sprehod

  Svetujemo 25.11.2016
  Hoja predstavlja najdostopnejši način gibanja in aktivnega druženja, s katerim lahko veliko naredimo tudi za svoje zdravje. Zato, vzemimo si čas zase in se odpravimo na sprehod.
 • Rožnati oktober: svetovni mesec boja proti raku dojk

  Rožnati oktober: svetovni mesec boja proti raku dojk

  Svetujemo 12.10.2016
  Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1.300 žensk in okoli deset moških.
 • Poskrbimo za zadosten vnos tekočin

  Poskrbimo za zadosten vnos tekočin

  Svetujemo 02.08.2016
  Pitje pijač (tekočin) je potrebno za vzdrževanje ravnovesja vode v telesu. Dve tretjini teže telesa odraslega človeka predstavlja voda. Že blaga izsušitev ali dehidracija, to je zmanjšanje količine telesnih tekočin za en do dva odstotka, lahko bistveno zmanjša telesne in duševne sposobnosti. Zato je za dobro fizično in psihično delovanje našega telesa nujno potreben zadosten vnos tekočin. Prav optimalen vnos tekočin je lahko odločujoč dejavnik dobrega počutja.